+36 (70) 600 6015

Budapest - Eladó Lakás

Elhelyezkedés
VIII. kerület, Józsefváros (Nagykörúton kívül), Mátyás tér
Alapterület
127 m2
Irányár
77.500.000 Ft
Hirdetés azonosító
LV3990

Leírás

Eladásra kínálok a 8. kerületben, a gyönyörűen felújított Mátyás téren, egy 1905-ben épült, eklektikus, 5 emeletes, liftes ház 2. emeletén lévő, DNY-i tájolású parkra és a Gellérthegyi Szabadságszoborra panorámás, 2008-ban felújított 127 nm-es 3 nagy szobás, duplakomfortos lakást.
A lakást jelenlegi művész tulajdonosa a saját ízlésének megfelelően újította fel, néhol saját kezűleg. Egyedi, különleges megoldások, vidám, hangulatos színek jellemzik. A 3,60m-es belmagasság tovább emeli a tágasság érzetét.
A 2008-as teljeskörű felújítás során kicserélték az összes elektromos- és vízvezetéket, az ablakokat, de a belső nyílászárók eredetiek, felújítva. Az eredeti parkettát is a legtöbb helyen megtartották, felcsiszolták, lakkozták. A szobák elosztásán nem változtattak, de mivel eléggé tágasak, így a hálószobában egy jó méretű gardróbot is kialakítottak. A tágas, ablakos, fürdőkádas fürdőszoba (6,5nm) színei és elosztása is a jelenlegi tulajdonos ízlése szerinti, továbbá érdekes megoldásokkal egy további zuhanyzós fürdőszoba is kialakításra került. Ennek ablaka a lichthof-ra nyílik. A valamikori kamrából részben tároló, részben háztartási helyiség lett, mely szintén ablakos.
A három szoba egymásból nyílik. A középső, 34 nm-es nagyszoba ablakai, csak úgy, mint a belőle nyíló 2 kisebb szoba (24 és 21 nm-esek) a parkra, illetve a házak között a Gellérthegyre néz, DNY-i irányba.
A lakás fűtését és a melegvíz ellátást kondenzációs kombi-cirkó kazán látja el, a kéményt béleltették. A nyári melegben a vastag falaknak és a ház előtti parknak köszönhetően is kellemes a hőmérséklet, de a klíma további enyhülést nyújt.
A társasházi teendőket egy külső iroda látja el. A közös költség: 28ezer Ft/hó, mely tartalmazza a szokásos költségeken túl, a gondnok munkáját, a lift karbantartást, a felújítási alapot, a lépcsőház takarítását és az épület biztosítását is. A jól fizető tulajdonostársaknak köszönhetően a közelmúltban készült el a ház külső homlokzatának felújítása, a lift- és a teljes elektromos hálózat cseréje, a függőfolyosók felújítása és a tetőszerkezet javítása. A belső homlokzat újra vakolása a következő évben várható. A pénz már összegyűlt erre is. A lakás fenntartási költsége kiemelkedően jó. A havi rezsi (fűtés, melegvíz, villany, víz és csatorna – 1 főre számolva) mindösszesen 20ezer Ft.
A lakásra jellemző, hogy bár a város szívében van, ragyogó tömegközlekedési, szórakozási és bevásárlási lehetőségekkel, de a parknak köszönhetően csendes, kellemes. A környéken számos egyetem van, továbbá az Erkel Színház, mely gyalogosan 5 perc kényelmes sétával elérhető. A 99-es autóbusz a házzal szemben áll meg, Metro, villamos szintén 5 percre, bevásárlási lehetőség, piac 3 percnyire vannak.
Központi elhelyezkedése miatt a lakás kiváló választás akár kiadásra is.
A belső falak mozgathatósága miatt könnyen 2, vagy akár 3 kisebb lakás is kialakítható belőle. A rövidtávú kiadásnak nincs akadálya.
A lakáshoz tartozik egy pincei tároló rész, melynek kialakítása az új tulajdonos feladata lesz, amennyiben igényt tart rá. A jelenlegi tulajdonos nem használja.
Amennyiben befektetés céljából érdeklődne a lakás iránt, a tulajdonos akár további egy évre visszabérelné a lakást.
Parkolni az utcán, a helyi lakosok önkormányzattól kapott matricájával (évi 2-3ezer Ft) ingyenesen lehet.

Az ingatlan elhelyezkedése

Kapcsolati adatok

Czéh Katalin

Czéh Katalin

Senior Tanácsadó

+36-70-433 0310

lv.czehkati@gmail.com

Érdeklődjön az ingatlanról, e-mailben!

Hasonló ingatlanok