+36 (30) 894 3777

Megdőlt a rezsimítosz: maga alatt vágja a fát, aki így fűt

Érdemes egész napra bekapcsolva hagyni a fűtést? Most szakértők vették végig a témát, végre fény derült a titokra! Emellett tippeket is adunk, hogyan minimalizáld a hőveszteséget a lakásban.

Lakáseladók figyelem! Változik az adózás

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján. A tájékoztató szerint a magánszemélyek az ingatlanértékesítésből származó jövedelem meghatározásakor levonják a bevételből - többek között - az ingatlan megszerzésére fordított összeget.

Biztos, hogy örülünk az 5%-os áfa meghosszabbításának?

A 2018-as év egyik slágertémája a lakáspiacon az újépítésű lakásokra vonatkozó kedvezményes áfa meghosszabbítása volt. A kormány nem siette el a döntést, sokáig azt kommunikálta, hogy az eredetileg 2019 év végéig szóló kedvezmény nem kerül meghosszabbításra.

Csillagjegyed elárulja.. - költözés és hóhelyzet

Költözés alkalmával új lakóközösséggel, új belsős szabályokkal ismerkedünk meg, alkalmazkodunk az új rendszerhez. Lépcsőházat takarítunk, rendbentartjuk a közös tereket, télen pedig, ha kell, havat lapátolunk. Erre a feladatra ki-ki a maga módján reagál. Van aki örül a hófödte tájnak és természetesen van, akinek a hóhelyzetről az elvégzendő feladatok jutnak eszébe.

Rekordokat döntöget idén a lakáspiac

Hogyan alakul a lakáspiac? Növekedik vagy csökken az érdeklődés az eladó lakások iránt? Melyek Budapest legnépszerűbb kerületei? Mely kerületekben a legmagassabbak illetve a legalacsonyabbak a négyzetméterárak? Hogyan halad a vidéki lakáspiac? 

A kormány demográfiai akciótervének elemei

A vasárnapi miniszterelnöki évértékelő legfontosabb része a kormány új demográfiai programja volt. Ebben további komoly támogatásokat jelentett be Orbán Viktor a családoknak.

Legdrágább és legolcsóbb utcák

A tavalyi legdrágább és legolcsóbb utcák négyzetméterárai között óriási, hetvenszeres volt a különbség. Nem okoz nagy meglepetést, hogy az ország legdrágább utcái az V. kerületben voltak, a fővároson kívül pedig a Balaton partja körüli utcákban lévő lakásokért kellett a legtöbbet fizetni 2017-ben. A fővárosban a Hős utca volt a legolcsóbb, 75 ezer forintos négyzetméterárral, a vidéki utcákban pedig akár 20 ezer forint is elég volt egy négyzetméternyi ingatlan megvásárlásához - derül ki az ingatlan.com felméréséből.

Budapesti lakásár különbségek

Bőven több mint félmilliárd forint a különbség a legdrágább és a legolcsóbb budapesti új lakás ára között a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb adatbázisa alapján. Ha a fajlagos számokat nézzük, a legdrágább lakás egy négyzetméterének az árából, 5 extra négyzetmétert is vásárolhatnánk a lista legolcsóbb lakásában.

Robotokkal felbecsültetni egy ingatlan értékét?

Sok helyen lehet arra vonatkozó előrejelzéseket látni, hogy egy adott munkát vajon mekkora eséllyel fognak tudni kiváltani robotokkal a jövőben. A bécsi CEE Property Forum 2018 konferencia szakértői az értékbecslő szakma és a robotizáció kapcsolatáról beszélgettek annak függvényében, hogy mennyiben változtatja meg a technológia az értékbecslők ma ismert munkáját.

Rekordok a budapesti lakáskínálatban

A Budapesti Lakáspiaci Riport negyedévente teszi közzé az aktuális új lakások kínálatát projektek szerinti bontásban, ami alapján Budapesten jelenleg 418 beruházás közül lehet választani. Összességében ez több mint 21 ezer lakást jelent, amelynek viszont nagyobb részét már értékesítették, így mintegy 6700 lakás közül választhatnak a leendő vásárlók, amelyek között a Portfolio.hu a legérdekesebb lakásokat kereste.