+36 (70) 600 6015

Fáj a budapesti lakásárak robbanása? - Akkor ne nézd meg, mi megy a szomszédban!

Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a budapesti lakásárak nemzetközi viszonylatban még mindig nem túl drágák, míg mások szerint már most extrém magas árszintekről beszélhetünk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy hol állnak most a lakásárak Budapesten a régió fővárosaihoz képest és mekkora lakást tudunk az egyes városokban vásárolni 100 ezer euróból / 32 millió forintból.

Térképen mutatja be az MNB, hol robbantak fel a lakásárak az országban

Magyarország egyes régiói között érdemi eltérések tapasztalhatók a lakásárak hosszú távú alakulását tekintve. Az MNB Lakáspiaci Jelentéséből kiderül, hogy az egyes régiókban mekkora árváltozás ment végbe az elmúlt 10 év során.

Sokaknak fáj már: Európában is példátlan, ami a magyar lakáspiacon történt

Az európai fővárosok többségében nominális alapon a lakásárak dinamikus növekedése figyelhető meg 2009 óta, az ingatlanárak a vizsgált fővárosok közül mindössze Zágrábban, Varsóban és Bukarestben nem érték el a válság előtti szintet. Az MNB Lakáspiaci jelentése a lakásárakat a jövedelmekkel és a lakbérekkel összehasonlítva vizsgálta meg, hogy mely fővárosokban számít már most túlárazottnak a piac.

Újabb segítséget kaphatnak az új lakást vásárlók?

Visszaigényelhetővé tenné a kedvezményes, 5 százalékos lakásáfa és a normál, 27 százalékos áfakulcs közötti különbséget az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége

Ennyit drágultak a lakásaink egy év alatt

2018-ban tovább nőtt a lakáspiaci forgalom, és a felfutó lakásépítés hatása is egyre érezhetőbbé vált.

Felforgatja a lakáspiacot az Orbán-kormány új csomagja

Vasárnap számolt be Orbán Viktor a kormány demográfiai csomagjáról, ami ugyan nem a várt gazdasági intézkedéseket tartalmazza, a mérete és a hatásai azonban olyan nagyok, hogy felér egy gazdaságélénkítő csomaggal. 

Tíz dolog, ami feje tetejére állítja az ingatlanpiacot

Új szereplők megjelenése, a technológia fejlődése, az energiahatékonyság és a környezeti szempontok figyelembe vétele is jelentős változást eredményezhet a következő időszak ingatlanpiacán. 

Lakáseladók figyelem! Változik az adózás

Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján. A tájékoztató szerint a magánszemélyek az ingatlanértékesítésből származó jövedelem meghatározásakor levonják a bevételből - többek között - az ingatlan megszerzésére fordított összeget.

Rekordokat döntöget idén a lakáspiac

Hogyan alakul a lakáspiac? Növekedik vagy csökken az érdeklődés az eladó lakások iránt? Melyek Budapest legnépszerűbb kerületei? Mely kerületekben a legmagassabbak illetve a legalacsonyabbak a négyzetméterárak? Hogyan halad a vidéki lakáspiac? 

A kormány demográfiai akciótervének elemei

A vasárnapi miniszterelnöki évértékelő legfontosabb része a kormány új demográfiai programja volt. Ebben további komoly támogatásokat jelentett be Orbán Viktor a családoknak.