+36 (70) 600 6015

Lakbermagazin.hu: A tükrök használatának módjai, melyektől lakásunk nagyobbnak hathat

Lakbermagazin.hu: A tükrök használatának módjai, melyektől lakásunk nagyobbnak hathat

A tükrök átformálják, felélénkítik a teret, és pompás hatást keltenek. A tükrök megbízható kiegészítői fürdőszobáknak, hálószobáknak, és kandallók fellett is sokszor kapnak helyet… de valójában a szerepünk ennél sokkal több, drámaibb és művészibb is lehet. Bár arra szolgálnak, hogy megnézzük magunkat bennük, mégis rendkívüli hatásuk van a tér formázásában is. Ha kreatívan használjuk őket, magával ragadó optikai csalódásokat érhetünk el velük, megnagyobbíthatunk velük egy szűkös sarkot, vagy még impozánsabbá tehetünk egy már amúgy is nagyszerű belsőt.
 


Duplázzuk meg a konyhánkat!

Egy kicsiny, keskeny, hosszú konyhában szűknek érezzük a teret, mintha egy hajókabinban lennénk. Ha az egyik oldalon, a teljes falfelületen végigfuttatunk egy tükröt, a helyiség térérzetét megduplázzuk, így a tágasság hatását érhetjük el.Csak támasszuk a falhoz!

Egy óriási, magában álló keretes tükör a falhoz támasztva felpezsdíti a szoba hangulatát, és nem utolsó sorban költözéskor könnyedén magunkkal vihetjük. Néhány bútort elé helyezve lágyíthatjuk a robosztus hatását, és játszhatunk az érdekes visszatükröződésekkel.Töltsük ki a beugró részeket!

A fali beugrók nagyszerű kihasználása, ha tükörcsempével töltjük ki. Így az egyébként nehezen hasznosítható felületnek nem csak funkciót, de jellemet is adunk. A szoba hangulata barátságosabb lesz, a tükörcsempézett falsík elé elhelyezett bútoroktól pedig otthonosabb.

Növeljük gardróbunkat!

Egy teljes értékű hálószoba elengedhetetlen része a gardrób. Ha a szekrényajtókat tükrökkel borítjuk, a térérzetet sokszorosára növelhetjük, és még hasznos is, hisz a kinézetünket öltözködés után azonnal ellenőrizhetjük. 


Érjen a plafonig!

Ha szűkös a hálószobánk, egy, az ágy mögé helyezett tükörrel újraértelmezhetjük a teret. A teljes falmagasságot kihasználva a szobának mélységet adhatunk, anélkül, hogy elvennénk a szoba bensőséges jellegét.Dobjuk fel az előszobát!

Az egyedi méretű, méretre szabott tükör az előszoba egyik teljes falán tágasságot, világosságot, és még több perspektívát ad az előtérnek. Ezek a helyiségek gyakran picik és szűkek, így egy padlótól-plafonig terjedő tükör szépen megnyitja a teret.Próbáljuk ki sávosan!

Nagy falfelületen használt tükrök sokszor megtévesztőek, hisz nem tudjuk eldönteni, hogy a szoba valósan hol kezdődik, és hol ér véget. Némely terekben ez nem okoz gondot, ám máshol probléma lehet. Ilyenkor alternatívaként tükörsávokban is gondolkodhatunk. A tér növelése szempontjából elérjük célunkat, de mégsem zavarja össze tekintetünket és veszítjük el koordinációnkat.Tegyük fel magasra!

A tükrök kifejezetten hasznosak lehetnek, ha egy tér alacsony, vagy a mennyezete rendhagyó. Elképesztő hatás elérhető el velük, ha jó arányban használjuk őket, és maximalizáljuk a méreteket. A plafonig futó osztott tükörfallal izgalmas hatást kelthetünk, valamint a csillár, plafon visszatükröződése miatt szimmetriát és stabilitást eredményezhetünk.Nagyobbítsuk meg a legkisebb helyiséget is!

Egy apró mosdó is válhat kellemese méretű helyiséggé, ha az egyik falát tükörrel burkoljuk. Ha antik hatású tükörkockákat használunk, a tükör nem csak az eredeti funkcióját teljesíti be, de dekoratív elme is lehet a kis helyiségnek.Legyen két tükörfalunk!

Megfelelően nagy térben alkalmazhatjuk a dupla tükörfalat is. Az egymás melletti merőleges falak tükörrel való borítása luxushatást, és eleganciát kölcsönöz a szobának. Ide természetesen a hozzáillő bútorzat is nélkülözhetetlen a pompás hatásért.
Forrás: lakbermagazin.hu

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.