+36 (30) 894 3777

Fontos döntés született: néhány óra alatt bejegyezhető lesz a tulajdonjog

Megújul és digitális alapú lesz az ingatlan-nyilvántartás rendszere, a cél az, hogy két év múlva akár órák alatt bejegyezzék a tulajdonjogot - mondta el Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

5 hasznos tipp, ha lakáshitelt vennél fel

Egyre nehezebb a lakáshitelesek helyzete, hiszen a magas ingatlanárak miatt mind nagyobb hitelösszegre van szükségük a vásárláshoz. A Bankmonitor.hu több olyan lakáshiteles cikket is írt, ami segíthet a helyes döntés meghozatalában, plusz egy érdekes tippet is adnak, amiben azt mutatják meg, hogy miként használhatsz egy lakáshitelt kockázatmentes befektetésként.

Egy jó tipp a tulajdonosoknak: a legkorszerűbb lakásokra vannak kiéhezve a vásárlók

A vevők többsége a korszerű lakásokra van kiéhezve, mégis csak lassan javul az ingatlanok energiahatékonysága, így nagy előnye lehet annak a tulajdonosnak, aki áldozott a lakás felújítására. A korszerű lakások aránya az elmúlt 3 évben elég lassan, csupán 20-ról 23 százalékra nőtt, pedig az eladó lakásokat keresgélők, mintegy 60 százaléka pont az ilyen energiahatékony ingatlanok után érdeklődött - derül ki az ingatlan.com közleményéből.

Kijöttek a 10 milliós babaváró hitel részletei

Megjelentek a kormány legújabb demográfiai programjához tartozó, 10 millió forintos babaváró hitelének részletei a Magyar Közlönyben.

A 10 legjobb szín amelyeket a szürke árnyalataival kombinálhatunk

Visszafogott és nyugodt, a szürke az egyik legsokoldalúbban használható, divatos szín a lakberendezésben.

Megdőlt a rezsimítosz: maga alatt vágja a fát, aki így fűt

Érdemes egész napra bekapcsolva hagyni a fűtést? Most szakértők vették végig a témát, végre fény derült a titokra! Emellett tippeket is adunk, hogyan minimalizáld a hőveszteséget a lakásban.

Biztos, hogy örülünk az 5%-os áfa meghosszabbításának?

A 2018-as év egyik slágertémája a lakáspiacon az újépítésű lakásokra vonatkozó kedvezményes áfa meghosszabbítása volt. A kormány nem siette el a döntést, sokáig azt kommunikálta, hogy az eredetileg 2019 év végéig szóló kedvezmény nem kerül meghosszabbításra.