+36 (30) 894 3777

Magyar huszonévesek százezrei laknak még a szüleikkel - Sokkal többen, mint gondolnánk

A 20 és 29 év közötti magyar férfiak 78,9 százaléka, a nőknek pedig 65 százaléka lakik a szüleivel, az Eurostat 2018-as adatai alapján. Ez egyben azt is jelenti, hogy közel 870 ezer olyan fiatal él Magyarországon ebben a korosztályban, akik még nem költöztek el otthonról. Az arányuk jó jelzőszám lehet a lakáspiaci helyzet leírására is, a válság utáni felívelés elején például sokkal több huszonéves költözött el otthonról, mint korábbi években. Úgy tűnik azonban, hogy a mostanra megemelkedett lakásárak és bérleti díjak mellett már újra visszafordult ez a tendencia, és egyre több fiatal kénytelen kitolni az önálló élet elkezdését.

Egy korszak érhet véget: többé már nem számít a négyzetméter lakásvásárlásnál?

Egyre nagyobb ingatlanokat keresnek a vevők: a félszobás lakások helyett inkább a nagyobb szobákkal rendelkező ingatlanok iránt nőtt a kereslet. Friss adatok alapján az is látszik ráadásul, hogy az év első 6 hónapjában 2016-hoz képest idén 30 százalékkal nőtt az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések száma, azonban a két-, három- és négyszobás lakások iránt 44-92 százalékkal több érdeklődés érkezett.

Bauhaus ünnep májusban!

Idén 100 éves a Bauhaus. 

Lakbermagazin.hu: A tükrök használatának módjai, melyektől lakásunk nagyobbnak hathat

A tükrök átformálják, felélénkítik a teret, és pompás hatást keltenek. A tükrök megbízható kiegészítői fürdőszobáknak, hálószobáknak, és kandallók fellett is sokszor kapnak helyet… de valójában a szerepünk ennél sokkal több, drámaibb és művészibb is lehet. 

2019 legjobb európai uticélja: Budapest

Budapest nyerte el a European Best Destination 2019 díjat.

Csillagjegyed elárulja.. - költözés és hóhelyzet

Költözés alkalmával új lakóközösséggel, új belsős szabályokkal ismerkedünk meg, alkalmazkodunk az új rendszerhez. Lépcsőházat takarítunk, rendbentartjuk a közös tereket, télen pedig, ha kell, havat lapátolunk. Erre a feladatra ki-ki a maga módján reagál. Van aki örül a hófödte tájnak és természetesen van, akinek a hóhelyzetről az elvégzendő feladatok jutnak eszébe.

Legdrágább és legolcsóbb utcák

A tavalyi legdrágább és legolcsóbb utcák négyzetméterárai között óriási, hetvenszeres volt a különbség. Nem okoz nagy meglepetést, hogy az ország legdrágább utcái az V. kerületben voltak, a fővároson kívül pedig a Balaton partja körüli utcákban lévő lakásokért kellett a legtöbbet fizetni 2017-ben. A fővárosban a Hős utca volt a legolcsóbb, 75 ezer forintos négyzetméterárral, a vidéki utcákban pedig akár 20 ezer forint is elég volt egy négyzetméternyi ingatlan megvásárlásához - derül ki az ingatlan.com felméréséből.

Budapesti lakásár különbségek

Bőven több mint félmilliárd forint a különbség a legdrágább és a legolcsóbb budapesti új lakás ára között a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb adatbázisa alapján. Ha a fajlagos számokat nézzük, a legdrágább lakás egy négyzetméterének az árából, 5 extra négyzetmétert is vásárolhatnánk a lista legolcsóbb lakásában.

Robotokkal felbecsültetni egy ingatlan értékét?

Sok helyen lehet arra vonatkozó előrejelzéseket látni, hogy egy adott munkát vajon mekkora eséllyel fognak tudni kiváltani robotokkal a jövőben. A bécsi CEE Property Forum 2018 konferencia szakértői az értékbecslő szakma és a robotizáció kapcsolatáról beszélgettek annak függvényében, hogy mennyiben változtatja meg a technológia az értékbecslők ma ismert munkáját.