+36 (70) 600 6015

Mennyi lakás épül a budapesti kerületekben?

Mennyi lakás épül a budapesti kerületekben?

Budapesten évek óta a XIII. kerületben épül a legtöbb lakás, most viszont a Budapesti Lakáspiaci Riport térképén azt is megnézhetjük, hogy melyek azok a kerületek, ahol a fejlesztők előszeretettel indítanak építkezéseket, valamint hol, mennyi szabad lakás áll a vevők rendelkezésére.

Mintegy 20 ezer lakás építése zajlik - vagy van tervben - jelenleg Budapesten, ezek nagyobb része azonban már az átadás előtt gazdára is talált, így nagyjából 7 ezer elérhető új lakás közül lehet a legfrissebb, 2017 második negyedéves adatok szerint válogatni a fővárosban.Az új építésű lakások kerületi koncentrációja még látványosabb, ha az alábbi térképen nézzük. A fejlesztők Pesten továbbra is a XIII. kerületet kedvelik leginkább, de a belvároshoz közeli kerületekben - VIII., IX., XIV. - is sok új lakás épül. Budán a legtöbb lakás a XI. kerületben épül, azt követi a III. A külsőbb kerületekben ugyanakkor csak kevesebb és kisebb lakásszámú projektek fordulnak elő.  A belvárosohoz közelebbi kerületek népszerűsége mögött az állhat, hogy az alacsonyabb kereslet és alacsonyabb árak miatt a fejlesztők fajlagosan kisebb profitot tudnak elérni a külsőbb kerületekben megvalósuló fejlesztéseken, sőt akár az értékesítési idő is hosszabb lehet. 

Bár a mostani építkezés boom miatt úgy tűnik, hogy Magyarországon rengeteg lakás épül ez inkább csak a fővárosra igaz, ugyanis ahogy egy korábbi elemzésünkben megnéztük, a többi európai országban 1000 főre vetítve még most is sokkal magasabb az épülő lakások száma.Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.